Náš tým

MAKRO akademie

Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO/METRO

Petr Stádník
Petr Stádník je mezinárodně úspěšný šéfkuchař, držitel mnoha ocenění. Na kontě má více než osmnáctiletou praxi v řadě světových gastronomických podniků včetně několika michelinských restaurací. Jako šéfkuchař společnosti MAKRO má na starosti kuchařská školení a poradenské služby v oblasti profesionální gastronomie. Podílel se na transformaci kuchyně zaoceánské jachty Seabourn na michelinský standard, zúčastnil se spuštění provozu hotelu Radisson Resort Fiji Denarau Island, pozvednutí gastronomie v hotelu Radisson Plaza v Sydney na michelinský standard a propojení s tříhvězdičkovou restaurací Bilson’s, v té době nejlepší restaurací Austrálie.

Jitka Ulihrachová, šéfkuchařka MAKRO

Jitka Ulihrachová
Jitka Ulihrachová zastávala 28 let pozici mistrové odborného výcviku kuchařských učňů ve Středisku praktického vyučování hotelu Intercontinental Praha. Mnoho z jejích žáků dnes pracuje na pozicích šéfkuchařů v prestižních podnicích po celé České republice. Nyní je zaměstnána ve společnosti MAKRO jako šéfkuchařka a konzultantka pro segment profesionální gastronomie. Zúčastnila se mnoha odborných seminářů, které organizovala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, a v roce 2008 obdržela od této organizace čestné uznání za přínos pro gastronomii. 

Vojto Artz, šéfkuchař METRO

Vojto Artz
Vojto Artz patří mezi nejznámější slovenské šéfkuchaře. Deset let působil v předních restauracích a špičkových hotelech v Bratislavě a pět let řídil kuchyni luxusního hotelu Tri Studničky v Demänovské dolině. Od roku 2007 má ve společnosti METRO na starosti zejména tréninky pro šéfkuchaře 
a majitele restaurací. Je absolventem mezinárodně uznávané odborné školy pro šéfkuchaře Yves Thuries Culinary Academy a držitelem prestižních ocenění v gastronomických soutěžích. Jeho sbírka zahrnuje například bronzovou medaili ze světové kuchařské olympiády IKA Erfurt 2008 a bronzovou medaili z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji z roku 2011.

František Lorenc, šéfkuchař MAKRO

František Lorenc
František Lorenc se věnuje gastronomii více než dvacet let. Svou kariéru zahájil v Hotelu Intercontinental. Praxi získával nejen v České republice, ale i v rakouských a italských restauracích. Má letité zkušenosti s přípravou akcí pro stovky až tisíce lidí od snídaní pro státníky po setkání fotbalových fanoušků. Jeho specializací je foodstyling a školení šéfkuchařů. Dále připravuje akce a menu pro řadu VIP klientů a účastní se na organizaci gastronomických akcí MAKRO.

Vojtěch Polehla, barista MAKRO

Vojta Polehla
Profesionální barista Vojtěch Polehla se kávě věnuje od roku 2010, kdy začal získávat zkušenosti v praxi i na profesních školeních. V letech 2011 a 2012 se umístil na předních příčkách soutěže Coffee in Good Spirits. Od roku 2012 se specializuje na poradenství v gastronomii, baristická školení a služby. Dále externě spolupracuje s dovozci a pražírnami výběrové kávy, mezi které patří i přední česká pražírna a kavárna La Bohème Café. Jako barista spolupracuje s MAKRO.

Veronika Gálová, baristka MAKRO

Veronika Galová
Veronika Gálová se ve světě kávy pohybuje od roku 2010. Své dovednosti pravidelně piluje na školeních od mistrů České republiky i zahraničních odborníků. V roce 2014 se stala 2. vicemistryní České republiky v přípravě Aeropress, v témže roce získala titul nejlepší česká baristka v soutěži Coffee in Good Spirits a na slovenském mistrovství zvítězila v hlavní kategorii Barista. Od roku 2013 působí v pražírně kávy La Bohème Café. Je součástí baristického týmu MAKRO Akademie.

Samer Selbak, barman

Samer Selbak
Samer Selbak se narodil v Praze, ale první polovinu svého života strávil ve Spojených arabských emirátech. Po návratu do České republiky vystudoval hotelovou školu a během studií na vysoké škole pracoval v Bugsy’s baru. V roce 2006 založil se svým dlouholetým kamarádem Selbak & Branis GastroTeam a o tři roky později se stává ambasadorem vyhlášených značek Hennessy, Glenmorangie a Ardbeg, od roku 2010 spolupracoval i s Moët & Chandon a Dom Pérignon. V současné době vede zážitkové barmanské kurzy v Barlife Akademii a pracuje jako ambasador ve společnosti Premier Wines & Spirits. V MAKRO Akademii patří mezi lektory barmanských kurzů.

Tomáš Kučera, barman

Tomáš Kučera
Profesionální barman a poradce v oblasti gastronomie, Tomáš Kučera, sbíral své zkušenosti jak během středoškolských stáží v Japonsku a Německu, tak následně během práce v Bugsy’s baru. Zajímavostí jeho profesní kariéry je i post osobního barmana herce Roberta de Nira. Mimo jiné se účastnil i mezinárodního finále barmanské soutěže v Dubaji. V současné době vede zážitkové barmanské kurzy v Barlife Akademii a věnuje se svému konceptu baru s restaurací. Je součástí barmanského týmu MAKRO Akademie.

Jakub Vinš, barman

Jakub Vinš
Po studiu střední hotelové školy se Jakub Vinš vydal na dráhu profesionálního barmana. Od roku 2011 pracuje v pražském Bugsy’s baru a patří mezi lektory v Barlife Akademii. Zkušenosti má i z řady dalších českých barů a profesionálních kurzů – například z Bar Academy, barmanské školy Romana Uhlíře nebo 1. české barmanské akademie Miloše Trettera. Aktivně se účastní barmanských soutěží již od roku 2011. Je součástí barmanského týmu MAKRO Akademie.