Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mořské plody

Staňte se objevitelem a odhalte poklady moře

Severozápadní Atlantik, Biskajský záliv, Barentsovo moře… Z těchto destinací pochází čerstvé mořské plody, které můžete najít na našich pultech.

 
chobotnice
CHOBOTNICE
Chobotnice se využívá na grilování, vaření i smažení. Při její přípravě je ale třeba pozornosti – převařená chobotnice totiž paradoxně tuhne. Před jejím grilováním se vyplatí ji povařit a po marinování ji už jen zprudka ogrilovat.


 
hrebenatka
HŘEBENATKA
Hřebenatky získaly své jméno díky svému specifickému tvaru. V kuchyni najdete mnoho způsobů jejich využití – můžete je grilovat, krátce vařit, smažit a podávat je například s jemnou smetanovou omáčkou.


 
krab
KRAB
Měkké krabí maso se zpracovává podobně jako humří – nejčastěji se vaří ve vodě nebo vývaru. Pro maximální požitek z masa doporučujeme šetřit s kořením. Využít můžete i očištěný krunýř – na servírování salátů, nebo na další zapékání krabího masa.


 
humr
HUMR
Humří maso je velmi jemné a hodí se k pečení, vaření i grilování. Jeho využití v kuchyni je opravdu široké – humr je totiž výborný i v polévkách, omáčkách i salátech. Jen je vždy potřeba zpracovat ho co nejčerstvější – humří maso se rychle kazí.


 
sepie
SÉPIE
Sépie se skvěle hodí na váš stůl či jídelní lístek – její příprava je totiž rychlá a chuť výborná. Zásadní je zachovat její měkkost. Sépii můžete lehce grilovat nebo smažit na vysoké teplotě, zároveň je vhodná i na zpracování v troubě.


 
ustrice
ÚSTŘICE
Ústřice jsou vyhledávanou pochoutkou labužníků. Podávat je můžete syrové, smažené, pečené i vařené. Při nákupu je čerstvost zásadní – měly by být lesklé a vlhké a neměly by zapáchat. Chlazené lastury by měly být zavřené, mírně otevřená ústřice by se měla po doteku uzavřít.

 
 

V jakém oboru podnikáte? Zjistěte, jaké výhody nabízí MAKRO právě pro Vás.

HoReCa

sito web
Hotel, restaurace, kavárna, fastfood, bistro, bar, jídelny a další.

Maloobchod

sito web
Samoobsluhy, kulturní zařízení, prodejci zboží, stánky a další.