Bratislavské rohlíčky

Bratislavské rohlíčky
Doba přípravy2 hodiny
NáročnostStřední
Počet porcí8

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
300g
hladká mouka
300g
polohrubá mouka
180g
máslo
100ml
mléko
2
žloutky do těsta
2
žloutky na potření
60g
cukr
40g
droždí
5g
sůl
cukr moučka na poprášení
300g
mletý mák
120g
cukr
2
vanilkový cukr
2
lžíce rumu
1
citronová kůra

Postup přípravy

Krok 1
Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Potom kvásek přimícháme do směsi hladké a polohrubé mouky, přidáme zbylý cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a sůl.
Krok 2
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Vypracované těsto necháme minimálně hodinu kynout a mezitím si připravíme makovou náplň.
Krok 3
Do máku vmícháme cukr, oba vanilkové cukry a nastrouhanou citronovou kůru.
Krok 4
Směs přelijeme horkou vodou s rumem a necháme nasáknout (horké vody by mělo být asi o polovinu méně než makové směsi).
Kork 5
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a rádélkem rozkrájíme na obdélníčky.
Krok 6
Do každého obdélníčku vložíme váleček z makové náplně. Vytvarujeme rohlíčky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 7
Rohlíčky potřeme rozšlehanými žloutky a dáme péct na 12–15 minut do trouby vyhřáté na 180–200 °C.
Krok 8
Hotové rohlíčky na závěr lehce pocukrujeme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Cake
Další recepty dezertů
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je