Kachny divoké jsou předkyně kachen domácích a vyskytují se v nižších polohách v blízkosti vod po celé severní polokouli. Díky delikátní chuti patří k nejoblíbenějším druhům pernaté zvěře u nás.
Věděli jste že..?
✔ Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?
✔ Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.
✔ Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v makro je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.
Znaky
Divoká kachna má menší výtěžnost masa než domácí druhy a obsahuje méně tuku; po úpravě však zůstává šťavnatá. Kůže se modravě leskne, maso má tmavočervené zbarvení a příjemné aroma.
Využití
Mladší kusy mají velmi chutné a šťavnaté maso, které lze péci vcelku. U starších kachen je vhodné předvaření a poté rychlé dopečení, díky němuž bude kůže křupavá. Kachní prsa se hodí ke smažení, lze je péci a skvěle chutnají uzená. Stehna nejlépe vyniknou při pozvolném dušení, například na víně či zelenině, oblíbená jsou také se smetanovými nebo ovocnými omáčkami.
Čerstvé maso v makro
V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.
Recepty pro každého
Také máte rádi zvěřinu, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Vyzkoušejte naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!