Druhy sladkovodních ryb 
     
     
           Sladkovodní ryby se primárně dělí do sedmi řádů, které se dále větví na jednotlivé čeledi a druhy. Mezi nejznámější a v našich končinách gastronomicky nejvyužívanější čeledi patří okounovití (candát, okoun), kaprovití (plotice, perlín, lín, kapr, karas, cejn), lososovití (losos, pstruh, siven, síh), štikovití (štika) a sumcovití (sumec). 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Sezonnost ryb 
     
     
           Nabídku čerstvých ryb v makro ovlivňují období lovné sezony jednotlivých druhů. Podrobný přehled sezonnosti různých ryb, který vám pomůže se v sortimentu zorientovat a vhodně naplánovat menu pro vaše zákazníky, naleznete v přiloženém 
pdf souboru. 
 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Živé sladkovodní ryby 
     
     
           V prodejnách makro si můžete vedle chlazených a mražených sladkovodních ryb v různých úpravách vybrat také z pestré nabídky živých ryb. Během celého roku jsou pro vás připraveni kapři, pstruzi, jeseteři a sumci. S ohledem na aktuální lovnou sezonu se sortiment rozšiřuje o další druhy, jako jsou amuři, štiky, candáti, tolstolobici, líni či siveni.