Distribuční centrum čerstvých ryb
Čerstvé ryby z Norska, Francie, Řecka, Itálie, Nizozemska i České republiky se dovážejí průběžně několikrát týdně. Pracovníci kontroly kvality makro kontrolují kvalitu, hmotnost či způsob balení. U našeho partnera, na platformě HOPI probíhá i odborné zpracování. Čerstvé ryby se kuchají, porcují, filetují a součástí platformy je také vivárium pro živé humry.
Jak se pozná čerstvá ryba
Díky stále důmyslnějšímu systému distribuce se ryby dostávají ke spotřebitelům krátce po výlovu. Absolutní čerstvost je samozřejmě zaručena u živých sladkovodních ryb, mořské ryby se přepravují ve speciálních obalech či bezpečně uskladněné na ledu. Čerstvá ryba se pozná podle čistých, nezakalených očí a výrazného lesku na povrchu. Žábry musí být jasně červené, neměly by být zašedlé, oslizlé ani suché. V případě filetů prozradí kvalitu a čerstvost pevné maso a jednolitá barva.