Vepřový ocásek

Vepřový ocásek
Vepřové ocásky jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem tohoto řezu patří výtečná chuť, rozličné možnosti kulinářského využití a také nízká cena.
Vepřový ocásek

Věděli jste že..?

✔ Domestikace divokého prasete má dlouhou historii – proběhla již před 10 000 lety. Cílený chov a šlechtění tohoto významného domácího zvířete se však začaly rozvíjet až od 18. století. Průkopníky v tomto směru byly Anglie a Německo. Většina ze 150 současných plemen prasat žije v jihovýchodní Asii.

✔ Vepřové vydrží několik dní v chladničce, hluboce zamrazené se může skladovat až půl roku. Při přípravě je třeba dbát na to, aby bylo i v hlubších vrstvách dokonale tepelně opracováno.

Znaky

Vepřové ocásky se oddělují z kýty a jejich součástí je křížová kost a okolní svalovina. Samotný ocásek je pokrytý kůží a obsahuje drobné obratle a krátké svaly.

Využití

Ocásky výtečně chutnají vařené – obvykle se podávají s hořčicí a křenem nebo se dále pečou v troubě či na grilu. Před pečením je lze naložit na několik hodin do marinády, například z medu, hořčice, česneku, mleté sladké i pálivé papriky a tmavého piva. Skvělé jsou také uzené.

Čerstvé maso v makro

V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.
Další inspirace

Inspirujte se
Maso a drůbež

Více
Recepty

Objevit