Králík

Králík
Králík poskytuje vynikající maso, které je ceněné pro svou jemnou chuť, výborné nutriční hodnoty a lehkou stravitelnost.
Králík

Věděli jste že..?

✔ Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?

✔ Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.

✔ Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v makro je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.

Znaky

Králičí maso je bledě růžové až bílé barvy, jemně vláknité, měkké a obsahuje velké množství kvalitních bílkovin a málo tuku. Dostupný je v chlazené a mražené podobě, vcelku i rozdělený na jednotlivé porce – přední a zadní půlku, hřbet, stehna nebo filety. Za delikatesu jsou považovány také vnitřnosti.

Využití

Na minutkovou úpravu se hodí maso z hřbetu nebo kýty, na vaření a dušení se používá nejčastěji přední půlka. K nejoblíbenějším částem patří stehna, která se pečou, lze je konfitovat nebo vykostit a připravit jako řízky. Nejznámější úpravou je u nás zřejmě králík na česneku podávaný se špenátem, skvěle chutná pečený na hořčici, jablkách nebo kořenové zelenině. Podává se i jako roláda se slaninou nebo v podobě mletého karbanátku. Srdce, játra a ledvinky se mohou podusit na cibulce nebo využít k přípravě paštiky.

Čerstvé maso v makro

V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Recepty pro každého

Také máte rádi zvěřinu, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Vyzkoušejte naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!
Další inspirace

Inspirujte se
Maso a drůbež

Více
Recepty

Objevit