Znaky 
     
     
           Hrudí a žebra se vyznačují hrubší strukturou svalového vlákna a vyšším podílem tuku – ve srovnání s dospělými vepři je však maso o poznání libovější. Hrudí je dostupné jak vcelku, tak i naporcované na žebírka vhodná k okamžitému zpracování. 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Využití 
     
     
           Celé selečí hrudí i jednotlivá žebírka se hodí k pečení či grilování – díky vyššímu obsahu tuku jsou nejen velmi chutná, ale také šťavnatá. Před úpravou lze maso naložit do marinády z oleje, koření a bylinek – je však dobré mít na paměti, že selečí maso má oproti vepřovému jemnější chuť a příliš výrazné ingredience by ji mohly přebít. Vykostěné hrudí lze rozříznout na plát, naplnit a podávat ve formě rolády.