Znaky 
     
     
           Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté. 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Využití 
     
     
           Picanha se nejčastěji připravuje vcelku, a to na grilu nebo v troubě (tukovou vrstvou směrem dolů). Díky povrchovému tuku získává výraznou chuť i vůni. Po sejmutí z žáru je třeba maso nechat odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy – poté se krájí na tenké plátky. Picanha se do povědomí tuzemských zákazníků dostává spíše pozvolna, rozhodně však stojí za vyzkoušení – v Jižní Americe jsou na steaky specialisté a dobře vědí, jaké maso použít. Inspirujte se a budete příjemně překvapeni!