Křepelka

Křepelka
Křepelka se řadí do čeledi bažantovitých a rozšířená je v Evropě, Africe a Asii. Ve volné přírodě je však poměrně vzácným druhem a chová se především na farmách. Poskytuje velice jemné a lahodné maso, které ozdobí každé sezonní menu.
Křepelka

Věděli jste že..?

✔ Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?

✔ Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.

✔ Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v makro je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.

Znaky

Křepelka váží obvykle mezi 120–250 g a vcelku se podává nejčastěji jako jedna porce. Maso je jemně vláknité a zbarvené do tmavě růžova, má charakteristickou chuť a aroma.

Využití

Křepelky se většinou připravují vcelku s nádivkou, například s houbami, drůbežími játry, čerstvými bylinkami nebo špenátem. Maso má tendenci se vysoušet, proto se doporučuje je před pečením zabalit do slaniny či vinných listů. Křepelčí stehna a prsa se pečou a smaží, lze je ale také pošírovat či vyudit. Chuť křepelčího masa skvěle vynikne v kombinaci ovocem, jako je hroznové víno, citrusy, jablka, hrušky, švestky. Oblíbenou ingrediencí je také brusinková a jeřabinová zavařenina. Při přípravě omáčky je dobrou volbou červené víno či portské.

Čerstvé maso v makro

V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.
Další inspirace

Inspirujte se
Maso a drůbež

Více
Recepty

Objevit