Znaky 
     
     
           Vepřový bok je výrazně prorostlý tukem – jeho podíl v mase se pohybuje okolo 20 %. Maso mladších kusů se vyznačuje jemnou strukturou, s vyšším věkem je vláknitější. Bůček je dostupný jak vykostěný, tak i ve variantě se žebry. 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Využití 
     
     
           Bůček se výtečně hodí k pečení a grilování, a to jak vcelku, tak pokrájený na plátky. Připravit jej lze společně s žebry, které masu dodají výraznější chuť, ale běžné je i samostatné použití. Před úpravou se maso často nakládá do pikantních marinád, například z piva, medu, zázvoru a různých druhů koření. Oblíbené je také v uzené podobě, vykostěný bůček se používá k výrobě slaniny. Rozkrojený na plát se hodí na přípravu rolády.