Chuck roll

Chuck roll
Řez zvaný chuck roll se nachází v oblasti mezi hovězím krkem a vysokým roštěncem. Je optimálně prorostlý tukem a nabízí širokou škálu kuchyňského zpracování – hodí se k dušení, pečení, na minutky a oblíbený je také v mleté podobě.
Chuck roll

Věděli jste že..?

✔ Nejlepší burger připravíte právě z Chuck rollu? Maso stačí jen nahrubo pomlít a ochutit solí a pepřem. V případě potřeby můžete přidat hovězí lůj pro větší šťavnatost.

✔ Stáří masa můžete ověřit jednoduchou zkouškou. Zatlačte do něj prstem – pokud ve svalovině nezůstane důlek, kulinářské zázraky si od něj neslibujte; správně odleželé a vyzrálé maso totiž na řezu nepruží.

Znaky

Na řezu je vidět výrazné mramorování tukovými žilkami. Barva masa se odvíjí od stáří zvířete – v případě mladších kusů je světle červená, pro starší je typická cihlová až tmavě červená barva. Maso je velmi jemné, šťavnaté a vyznačuje se výraznou chutí.

Využití

Chuck roll je skvělou volbou pro přípravu burgerů – díky podílu mezisvalového tuku zůstává mleté maso po tepelné úpravě šťavnaté a zachovává si všechny chuťové přednosti. Řez lze využít také k dušení (například na kořenové zelenině) nebo pozvolnému pečení. Prémiové vyzrálé řezy špičkových plemen (Angus, Wagyu) se skvěle hodí také k přípravě steaků na grilu.

Čerstvé maso v makro

V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Příprava steaků & grilování

Máte chuť na šťavnatý steak? Šéfkuchař makro Petr Stádník Vám poradí, jak steaky nejlépe připravit a jaké jsou zásady správného grilování.
Další inspirace

Inspirujte se
Maso a drůbež

Více
Recepty

Objevit