Znaky 
     
     
           Na řezu je vidět výrazné mramorování tukovými žilkami. Barva masa se odvíjí od stáří zvířete – v případě mladších kusů je světle červená, pro starší je typická cihlová až tmavě červená barva. Maso je velmi jemné, šťavnaté a vyznačuje se výraznou chutí. 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Využití 
     
     
           Chuck roll je skvělou volbou pro přípravu burgerů – díky podílu mezisvalového tuku zůstává mleté maso po tepelné úpravě šťavnaté a zachovává si všechny chuťové přednosti. Řez lze využít také k dušení (například na kořenové zelenině) nebo pozvolnému pečení. Prémiové vyzrálé řezy špičkových plemen (Angus, Wagyu) se skvěle hodí také k přípravě steaků na grilu.