Perlička

Perlička

Charakteristickým znakem perliček je tmavé peří pokryté drobnými tečkami, jimž také vděčí se své jméno. Na jejich chov se specializují zejména ve Francii, velmi oblíbenou pochoutkou je také v italské kuchyni.

Perlička

Věděli jste že..?

✔ Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?

✔ Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.

✔ Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v makro je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.

Znaky

Maso perliček obsahuje vysoký podíl bílkovin a je velmi libové – obsah tuku se pohybuje u prsou okolo 1 %, u stehen jeho hodnota činí cca 2,7 %. Kůže má charakteristický modravý lesk a maso je tmavší než u běžné drůbeže. Na trh se dostávají perličky o hmotnosti zhruba 500–600 g.

Využití

Podobně jako ostatní druhy pernaté zvěře se i perlička během tepelné úpravy snadno vysuší – předejít tomu lze prošpikováním či zabalením do slaniny. Osobitou chuť masa výborně doplní divoké koření, kořenová zelenina a červené víno. Perličku lze upéct také na středomořský způsob s rajčaty, paprikami, černými olivami a provensálskými bylinkami. Oblíbenou úpravou české kuchyně je varianta na kmíně s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.

Čerstvé maso v makro

V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.
Další inspirace
Inspirujte se
Maso a drůbež
Více
Recepty
Objevit