HLAVNÍ JÍDLA

Hlavní jídla
Food & Wine Ideas

Inspirujte se!

Hovězí

HOVĚZÍ A TELECÍ MASO

Skvěle chutná, je výživné a úžasně všestranné. Z hovězího masa připravíte skvělý steak, pikantní guláš, šťavnatý burger, lahodnou pečeni i delikátní dušená líčka. Jemné telecí vynikne v podobě dorůžova upečeného hřebínku, slavného italského ossobucca a samozřejmě legendárního vídeňského řízku.

Zjistit více
Vepřové

VEPŘOVÉ MASO

V české kuchyni má vepřové maso výsadní pozici. Řízek ze šťavnaté krkovice, jemná pečeně z kýty nebo plece, karbanátky s mletým bůčkem, dozlatova upečené koleno, domácí klobásy... Využijte jeho potenciál na maximum!
Zjistit více
Drůbež

DRŮBEŽ

Kuřecí, krůtí, husí, kachní... Drůbeží maso rozhodně není nudné, naopak! Hodí se k pečení, dušení, grilování, na rolády i k minutkové úpravě. Vyzkoušejte krůtí váleček s holandskou omáčkou, kuřecí burger nebo kachní pesa s medem a pomerančem. Úspěch zaručen!
Zjistit více
Králičí

KRÁLIČÍ MASO

Králík poskytuje vynikající maso jemné chuti, které je lehce stravitelné, obsahuje vysoký podíl bílkovin a malé množství tuku. Výborně bude chutnat pečený na hořčici, pozvolna vařený ve vývaru i ve formě kuliček z mletého masa. Delikatesou je králičí stehno konfitované v sádle.
Zjistit více
Jehněčí

JEHNĚČÍ MASO

Aromatické jehněčí se vyznačuje jemností, křehkostí a vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Nejvíce kulinářské pozornosti se mu dostává v jarních měsících, kdy se jeho osobitá chuť dokonale snoubí s dalšími sezonními ingrediencemi. Doporučit můžeme například jehněčí plec s kopřivovou nádivkou nebo jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami.
Zjistit více
Zvěřina

ZVĚŘINA

Maso zvířat žijících ve volné přírodě je vysoce kvalitní, velmi výživné, a především nesmírně chutné. V sezónním menu by proto určitě neměla zvěřinová specialita chybět. Sázkou na jistotu bude guláš z divočáka, jelení hřbet se šípkovou omáčkou nebo dušená mufloní kýta. Máme pro vás i mnoho dalších skvělých receptů! 
Zjistit více
Ryby

RYBY

Jemné rybí maso si zaslouží citlivé zacházení a vhodnou úpravu, která podtrhne jeho chuť. Rozhodně to ale neznamená, že nenabízí prostor pro kreativitu. V našem portfoliu rybích receptů naleznete mnoho inspirace na přípravu oblíbených mořských i sladkovodních ryb v neotřelých chuťových kombinacích.
Zjistit více
Mořské plody

MOŘSKÉ PLODY

Krevety, chobotnice, sépie, slávky, ústřice, humři... Plody moře se řadí k vyhlášeným a atraktivním delikatesám. Při jejich přípravě se můžete inspirovat středomořskou kuchyní, jejich potencionál ale skvěle využívají také asijské země. Kterým kulinářským směrem se vydáte?
Zjistit více
Bezmasá jídla

BEZMASÁ JÍDLA

Vegetariánská a veganská jídla získávají v posledních letech na popularitě v domácích i profesionálních kuchyních. Bezmasé pokrmy v moderním pojetí totiž nabízejí pestrou škálu zajímavých kombinací, skvěle vypadají a jsou velmi chutný. Chcete se přesvědčit? Vyzkoušejte šťavnatý veggie burger, barevnou buddha bowl nebo dýňovo-riccotové noky.
Zjistit více
Staňte se zákazníkem a odebírejte novinky
staňte se makro zákazníkem
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
PŘIHLAŠTE SE K  oDBĚRU NOVINEK
Zjistěte více o  exkluzivních nabídkách
Chci odebírat newsletter
makro newsletter
Další recepty hlavní jídla
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je