Skvěle chutná, je výživné a úžasně všestranné. Z hovězího masa připravíte skvělý steak, pikantní guláš, šťavnatý burger, lahodnou pečeni i delikátní dušená líčka. Jemné telecí vynikne v podobě dorůžova upečeného hřebínku, slavného italského ossobucca a samozřejmě legendárního vídeňského řízku.
V české kuchyni má vepřové maso výsadní pozici. Řízek ze šťavnaté krkovice, jemná pečeně z kýty nebo plece, karbanátky s mletým bůčkem, dozlatova upečené koleno, domácí klobásy... Využijte jeho potenciál na maximum!
Kuřecí, krůtí, husí, kachní... Drůbeží maso rozhodně není nudné, naopak! Hodí se k pečení, dušení, grilování, na rolády i k minutkové úpravě. Vyzkoušejte krůtí váleček s holandskou omáčkou, kuřecí burger nebo kachní pesa s medem a pomerančem. Úspěch zaručen!
Králík poskytuje vynikající maso jemné chuti, které je lehce stravitelné, obsahuje vysoký podíl bílkovin a malé množství tuku. Výborně bude chutnat pečený na hořčici, pozvolna vařený ve vývaru i ve formě kuliček z mletého masa. Delikatesou je králičí stehno konfitované v sádle.
Aromatické jehněčí se vyznačuje jemností, křehkostí a vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Nejvíce kulinářské pozornosti se mu dostává v jarních měsících, kdy se jeho osobitá chuť dokonale snoubí s dalšími sezonními ingrediencemi. Doporučit můžeme například jehněčí plec s kopřivovou nádivkou nebo jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami.
Maso zvířat žijících ve volné přírodě je vysoce kvalitní, velmi výživné, a především nesmírně chutné. V sezónním menu by proto určitě neměla zvěřinová specialita chybět. Sázkou na jistotu bude guláš z divočáka, jelení hřbet se šípkovou omáčkou nebo dušená mufloní kýta. Máme pro vás i mnoho dalších skvělých receptů!
Jemné rybí maso si zaslouží citlivé zacházení a vhodnou úpravu, která podtrhne jeho chuť. Rozhodně to ale neznamená, že nenabízí prostor pro kreativitu. V našem portfoliu rybích receptů naleznete mnoho inspirace na přípravu oblíbených mořských i sladkovodních ryb v neotřelých chuťových kombinacích.
Krevety, chobotnice, sépie, slávky, ústřice, humři... Plody moře se řadí k vyhlášeným a atraktivním delikatesám. Při jejich přípravě se můžete inspirovat středomořskou kuchyní, jejich potencionál ale skvěle využívají také asijské země. Kterým kulinářským směrem se vydáte?
Vegetariánská a veganská jídla získávají v posledních letech na popularitě v domácích i profesionálních kuchyních. Bezmasé pokrmy v moderním pojetí totiž nabízejí pestrou škálu zajímavých kombinací, skvěle vypadají a jsou velmi chutný. Chcete se přesvědčit? Vyzkoušejte šťavnatý veggie burger, barevnou buddha bowl nebo dýňovo-riccotové noky.
Existuje mnoho druhů těstovin; špagety, penne, fusilli, fettuccine a mnoho dalších. Vyberte si těstoviny, které nejlépe odpovídají vašemu receptu a preferencím. Těstoviny jsou skvělým základem pro mnoho chutných jídel. Pokud chcete, můžete do těstovinových receptů přidat zeleninu, sýry, mořské plody, kuřecí maso nebo houby pro další chutné pokrmy.