Muflon je jediným zástupcem divoce žijících ovcí na našem území a od ostatních druhů zvěře ho snadno rozpoznáte díky charakteristickým šnekovitě stočeným rohům (toulcům). Jeho maso je považováno za jedno z nejchutnějších a hodí se pro všechny druhy kuchyňských úprav.
Věděli jste že..?
✔ Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?
✔ Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.
✔ Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v makro je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.
Znaky
Mufloní maso má tmavě červenou barvu, je jemně vláknité a optimálně prorostlé tukem. Nejoceňovanější je zejména maso mladých muflončat, které je výjimečně chutné, křehké a šťavnaté.
Využití
Vykostěný mufloní hřbet lze upéct vcelku, hodí se však i na minutky v podobě medailonků či steaků. Podobně lze zpracovat šťavnatou kýtu. Jednotlivé části plece se uplatní při přípravě gulášů a ragú, hodí se také k dušení a pečení, například na víně nebo kořenové zelenině. Maso pocházející z dospělých kusů se doporučuje naložit před přípravou do marinády – bude křehčí, šťavnatější a postačí mu kratší doba tepelné úpravy.
Čerstvé maso v makro
V makro Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.