Znaky
Selečí pečeně má charakteristické růžové zbarvení a je pokrytá tenkou vrstvou tuku a kůže. Obvykle se prodává s kostí, díky níž získají kotlety po tepelné úpravě výraznější chuť. Maso je křehké, libové a má jemnou strukturu. Pečeně je dostupná v chlazené i mražené variantě, a to vcelku i naporcovaná na jednotlivé plátky.
Využití
Kotlety s kostí se skvěle hodí na minutkovou úpravu na pánvi či grilu. Ochutit je lze jednoduše solí a pepřem, sáhnout můžete i po česneku, chilli, kmínu, hořčici nebo čerstvých bylinkách. Po vykostění a rozkrojení na plát lze maso naplnit nejrůznějšími nádivkami a upéct ve formě rolády. Při delší úpravě je vhodné volit nižší teplotu, aby se podkožní tuk dobře vypekl a maso zůstalo šťavnaté.