Znaky 
     
     
           Játra jsou charakteristická tmavočervenou barvou a mají vláčnou a křehkou konzistenci. Ledvinky jsou zbarvené do světlehnědé až červené barvy a obsahují žlázy a žilky, které je před úpravou nutné odstranit. Jazyk je tvořen jemnou svalovinou a má výraznou chuť i aroma. Líčka obsahují vyšší podíl tuku a po tepelné úpravě jsou jemná a vláčná. 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Využití 
     
     
           Játra a ledvinky skvěle chutnají smažené na cibulce nebo slanině, používají se také do paštik nebo tlačenky. Jsou vhodné ke kratší tepelné úpravě, jinak hrozí, že ztvrdnou. Jazyk je oblíbený v uzené podobě, často se podává také vařený se smetanovými omáčkami. Společně se vzrůstající oblibou hovězích líček se dostávají do popředí zájmu i líčka vepřová. Výborná jsou pomalu pečená nebo dušená na kořenové zelenině, víně nebo tmavém pivu.