Znaky 
     
     
           Daňčí maso se vyznačuje červenohnědou barvou, je křehké a jemně vláknité a ve srovnání se srnčím obsahuje více tuku, díky čemuž se během tepelné úpravy tolik nevysušuje. 
     
                                 
 
                              
                              
                         
                    
               
                    
                         
                              
                                        
     
           Využití 
     
     
           Hřbet a kýta se hodí k pečení vcelku, v podobě plátků je lze také smažit či grilovat. Na populární daňčí guláš se používá nejčastěji bok, který se uplatní i při přípravě rolád. Hojně využívanou částí je také plec, kterou lze péct a dusit, a to pokrájenou na kostky i vcelku. Stejně jako u ostatních druhů zvěřiny ladí s daňčím masem divoké koření (celý pepř, jalovec, nové koření, bobkový list), dále červené víno, tmavé pivo a také ovocné doplňky – brusinky, švestky, šípky nebo jeřabiny.