Balkánský sýr patří mezi měkké bílé sýry v solném nálevu, které jsou primárně určeny k přímé spotřebě. Vyrábí se z pasterovaného kravského mléka a vyznačuje se výrazně slanou čistou mléčnou chutí a minimálně 40% podílem tuku v sušině. Na řezu má sýr stejnoměrnou barvu a jeho konzistence je měkká a drobivá, což umožňuje snadné krájení. Balkánský sýr se řadí mezi přírodní sýry typu Feta, které se však na rozdíl od něho vyrábějí z ovčího a kozího mléka.
Tipy z našeho sortimentu
-
Arla Apetina sýr bílý
Chlazený sýr balkánského typu obsahuje 40 % t. v s. a díky praktickým malým kostičkám se hodí především jako posyp na zeleninové saláty.
-
Balkánský sýr v praktickém 3kilogramovém kbelíku je ideální k přípravě salátů nebo jako chuťovka k vínu či pivu.
Více o produktu
Více o Balkánském sýru
-
Ve studené kuchyni
Sýr nakrájený na kostky se výborně hodí ke sklence vína nebo piva. Nejčastěji se uplatní v zeleninových salátech, výtečně chutná také marinovaný v pikantním nálevu.
-
V teplé kuchyni
Balkánský sýr můžete okořenit a opéct na grilu. Lze ho použít jako přísadu do omáček, těstovinových salátů, případně jako náplň do pokrmů z masa, zeleniny nebo listového těsta.
-
Podávání
Balkánský sýr by se měl vždy uchovávat v původním slaném nálevu, který udržuje jeho správnou vlhkost a chuť. Servírujte ho ihned po vyjmutí z ledničky – nejlépe chutná v doprovodu oliv.
Garance kvality
České sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Balkánský sýr se na tuzemském trhu objevuje v mnoha různých provedeních od známých i méně známých výrobců – do naší nabídky pečlivě vybíráme pouze ty nejlepší produkty.
Oblíbené sýry
-
Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.
-
Pro slavný italský sýr s modrou plísní je typická krémová konzistence.
-
Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.
-
Pravá mozzarella z buvolího mléka obsahuje až 50 % tuku v sušině.
Zaregistrujte se k odběru novinek!
Zadat email
nebo
získat MAKRO kartu