Stejně jako tomu bylo v případě jiných slavných pochutin, i o vzniku pařeného sýra mozzarella prý kdysi rozhodla náhoda – údajné zakopnutí a následný pád sýřeniny do vařící vody. Dnešní originální mozzarella se vyrábí sofistikovaněji, a to z buvolího mléka – výsledný produkt Mozzarella di Bufala vyniká měkkou konzistencí a velmi lahodnou chutí. Z důvodu nedostatku buvolího mléka se však při výrobě mozzarelly často používá mléko kravské (Fior di Latte), či jeho kombinace s mlékem buvolím.
Tipy z našeho sortimentu
-
Mozzarella z buvolího mléka si smí nárokovat chráněné označení původu. Její výroba podléhá přísným kontrolám, čímž je zaručena nejvyšší kvalita a jedinečný chuťový zážitek.
Více o produktu
-
Galbani Mozzarella v nálevu neobsahuje žádné konzervační látky. Lahodný sýr v praktickém 125g balení je ideální přísadou do studených i teplých pokrmů.
Více o produktu
Více o mozzarelle
-
Mozzarella ve studené kuchyni
Pravou mozzarellu z buvolího mléka se vyplatí podávat samostatně – stačí ji nakrájet na plátky a pokapat extra panenským olivovým olejem. Výborná je například v kombinaci s avokádem, olivami a rajčaty.
-
Mozzarella v teplé kuchyni
Mozzarella najde skvělé uplatnění především v zapékaných pokrmech, ať už jsou to pizzy či těstoviny. Může posloužit také jako náplň slaných koláčů případně pečiva z listového těsta.
-
Podávání
Mozzarellu skladujte v chladničce a ihned po otevření sáčku ji nakrájejte a podávejte. Váháte-li s výběrem vhodného nápoje, vsaďte na jemně perlivá suchá bílá vína.
Garance kvality
Italské sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Garancí skvělé chuti je také označení D. O. P., které zaručuje tradiční původ, charakteristický způsob výroby a vynikající vlastnosti produktu.
Další oblíbené sýry
-
Král sýrů s modrou plísní se vyrábí výhradně z ovčího mléka.
-
Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.
-
Klasika mezi domácími sýry má pikantní chuť a zcela nezaměnitelné aroma.
Zaregistrujte se k odběru novinek!
Zadat email
nebo
získat MAKRO kartu