Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Špenátové Lelí’s Cupcakes

zelene_cupcake-400

Počet porcí: 10 porcí
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 375 g čerstvého listového špenátu
  • ½ avokáda - 115 g 
  • ½ banánu - 70 g
  • štáva z 1 menší limetky
  • 300 g špaldové mouky Nominal
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 170 g cukru
  • 160 ml slunečnicového oleje
  • cream cheese - 250 g mascarpone
  • 300 g zálesák
  • 100 g cukr krupice

Postup:

1) Nejprve omyjte špenát, ten nechte okapat a poté přendejte i s avokádem, banánem a šťávou z limetky do mixéru a do hladka rozmixujte, zvládnete to i tyčovým mixérem, jen to dá trochu více práce.

2) Do větší mísy odvažte špaldovou mouku a ručně (stačí lžící) do ní zamíchejte kypřící prášek.

3) Do mísy od kuchyňského robotu dejte vejce s cukrem a balónovou metlou je vyšlehejte do pěny.

4) Stáhněte robot na nejnižší otáčky a po částech přilejte slunečnicový olej.

5) Vypněte robot, vyměňte balónovou metlu za pádlo, přidejte do mísy připravenou špenátovou směs a promíchejte.

6) Na dvakrát přidejte špaldovou mouku a vždy pořádně promíchejte.

7) Košíčky plňte vrchovatě a pečte v předehřáté troubě 25 minut na 175°C.

8) Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí.

9) Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu.

10)  Mascarpone i Zálesáka vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému.

11) Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému.

12) Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty.

13) Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky.

14) Ty můžete dozdobit sušenkou z lineckého těsta dekorovanou potahovanou hmotou s nejrůznějšími motivy.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina