Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilované krevety na česneku s chilli, pečeným lilkem a rajčatovým salátem

Grilované krevety na česneku

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 50 min

Ingredience:

Krevety:

 
  • 1000 g Krevety tygří, neloupané 8/12, mražené
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 55 g Česnek čerstvý
  • 20 g Chilli papričky čerstvé
  • 10 g Sůl Fleur de Sel

Lilek:

 
  • 1000 g Lilek čerstvý
  • 50 g Ocet vinný, červený
  • 10 g sůl Fleur de sel

Rajčatový konfit:

 
  • 700 g Rajčata červená
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 320 g Cibule červená
  • 20 g Aro Cukr krupice
  • 10 g Sůl Fleur de sel

Doplňky:

 
  • 125 g Salát polníček


Orientační cena za porci: 63,84 Kč

Pracovní postup:

Příprava konfitu (cca 30 minut):

1. Celá rajčata na špičce nakrojíme do kříže, vložíme je do vroucí vody, po cca 30 vteřinách je vyjmeme a přeložíme do studené vody s ledem. 

2. Následně je podběrákem vyjmeme a slupku rajčat oloupeme. 

3. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a dužninu zahřejeme v olivovém oleji spolu s nudličkami červené cibule a ponecháme vychladnout. 

4. Konfitovaná rajčata s cibulí vyjmeme, ochutíme solí, špetkou cukru a vinným octem. Při servírování konfit promícháme se salátem.

Příprava marinády na krevety (cca 5 minut):

1. Na pánvi s olivovým olejem zpěníme chilli papričky s česnekem nakrájené na tenké plátky dosklovata a necháme vychladnout.

Příprava krevet (cca 15 minut):

1. Krevety pomalu rozmrazíme, osušíme, oloupeme a špičkou nože odstraníme střívka. 

2. Poté je krátce opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem, ochutíme je solí a připravenou marinádou.

Příprava lilku (cca 5 minut):

1. Omytý lilek nakrájíme na podélné plátky o síle 7 mm a na suché pánvi je ogrilujeme z obou stran dozlatova. Přeložíme je do misky a ochutíme marinádou z krevet.

Servírování:

1. Na levou stranu talíře přeložíme plátek grilovaného lilku, k němu přiložíme marinované krevety a na pravou stranu aranžujeme ochucený rajčatový salát doplněný polníčkem.


Tipy kuchaře

  1. Čím déle se krevety tepelně upravují, tím je jejich maso tužší.

Tipy zo sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Ryby a mořské plody