Postup:
1. Nejdříve zelí podélně rozpůlíme a nakrájíme příčně na zhruba 3 cm široké proužky. Vložíme je do plastové nádoby a pořádně do nich vetřeme smíchaný cukr se solí. Lehce stlačíme a necháme zakryté v lednici alespoň 6 hodin.
2. Dále vytvoříme marinádu smícháním česneku, zázvoru, chilli, krevet nebo pasty a rybí omáčky (či jen rybí omáčky) a přidáme přibližně deci vody.
3. Zelí vyjmeme z lednice, scedíme a smícháme dohromady se vzniklou marinádou. Přidáme nasekanou jarní cibulku a pak vše namačkáme do velké láhve nebo plastové nádoby s uzavíratelným víčkem. Korejci dna nádob ještě vystýlají potravinovou fólií.
4. Zelí uzavřeme a dáme na dva týdny pracovat do tmavého a chladného prostoru a vůbec si ji nevšímáme.
5. Po 14 dnech máme hotovo. Aby nám však zelí nadále nefermentovalo a mohli jsme ho déle uskladnit, přendáme ho do menších nádob (čistou rukou nebo rukavicí), zalijeme šťávou a uchováme v chladničce až několik týdnů.