Cheesecake s mrkví a citronovým želé

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Těsto:
250g
BeBe sušenky125g
Máslo 82%Náplň:
600g
ARO Tvaroh tučný250g
ARO Cukr moučkový0,02g
Vanilkový lusk50g
Citron na šťávu150g
Vejce30g
Žloutek250g
Zakysaná smetana500g
MrkevNa potření:
250g
Zakysaná smetanaDoplňky:
500g
Mrkev vařená500g
Mrkvová šťáva 100%Citronové želé:
500g
Citron na šťávu100g
ARO Cukr krupice30g
Želatina plátkováPostup přípravy
Příprava těsta (cca 10 minut):
Rozdrcené sušenky a měkké máslo smícháme v těsto. Dortovou formu uvnitř pečlivě vytřeme máslem, na dno vložíme pečicí papír. Následně pokryjeme těstem v pravidelné síle celé dno formy a uložíme do chladničky.
Příprava náplně a pečení (cca 60 minut):
Vařenou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.Tvaroh s cukrem vyšleháme dohladka, přidáme 250 g zakysané smetany, ochutíme citronovou šťávou a zrnky čerstvé vanilky. Nakonec vmícháme vejce, žloutek a nastrouhanou mrkev. Hmotu nalijeme na podklad. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Po cca 10 minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme ještě 20 minut. Troubu po dobu pečení neotvíráme. Hotový cheesecake necháme pozvolna vychladnout a krájíme až druhý den.
Příprava doplňků (cca 60 minut):
Citronové želé - Ve vodě nabobtnalou želatinu smícháme s teplou citronovou šťávou s cukrem, rozpustíme ji, nalijeme do tvořítka a v chladničce necháme ztuhout. Druhý den krájíme kostičky 1 x 1 cm. Mrkvová omáčka - Mrkvovou šťávu svaříme na sirupovou konzistenci. Marinovaná mrkev - Tenký plátek na skus vařené mrkve marinujeme svařenou šťávou a necháme odležet.
Servírování:
Na lehce pocukrovaný talíř přeložíme cheesecake, který doplníme marinovaným plátkem mrkve, kostičkami citronového želé a mrkvovým sirupem.