Čokoládové brownies s jahodovým coulis

Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Brownies:
170g
Čokoláda 70 %
165g
Máslo 82 %
500g
Vejce
165g
ARO Cukr krupice
85g
Mouka hladká
15g
Kypřící prášek do pečiva
36g
Mandle loupané
Coulis:
100g
Jahody čerstvé
40g
ARO Cukr krupice
30g
Citron (na šťávu)
Doplněk:
200g
Jahody čerstvé
5g
ARO Cukr moučkový
Karamelová dekorace:
100g
ARO Cukr krupice
20g
Med luční

Postup přípravy

Příprava brownies (cca 50 minut):
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a překrájenými mandlemi. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět vyšleháme. Opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Pak přidáme směs mouky a kypřícího prášku a znovu vymícháme. Vzniklou hmotu vlijeme do připravené silikonové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do té doby, dokud není brownies hotové, tzn. je na povrchu upečené, uvnitř vlhké a hutné (cca 15 minut). Ke zjištění použijeme špejli, na které by při správně upečeném korpusu měly ulpívat drobečky.  Délka pečení závisí na velikosti a výšce pečené hmoty. Po upečení necháme vychladnout a následně krájíme na porce.
Příprava jahodového coulis (cca 8 minut):
Omyté čerstvé jahody společně s cukrem  rozmixujeme, posléze propasírujeme přes jemný cedník. Vznikne nám jemné, jahodové pyré, které dle potřeby můžeme dochutit citronovou šťávou.
Příprava karamelové dekorace (cca 10 minut):
V kastrůlku připravíme z cukru karamel do lehce hnědé barvy, přidáme med a mícháme do mírného zchladnutí. Karamelovou hmotu pomocí vidličky nanášíme trhavými pohyby na silikonovou podložku dle své fantazie. Po vychladnutí ulamujeme kousky a dekorujeme jimi dezert.
Příprava jahod (cca 3 minuty):
Omyté jahody nakrájíme při servírování na čtvrtiny a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentář kuchaře:
Správné brownies má mít silnou čokoládovou chuť, proto je nutné použít čokoládu 70 %.

Jestliže nemáme silikonovou formu, musíme formu dobře vymazat, nejlépe 100 % tukem a navíc důkladně vysypat moukou.

Karamelové ozdoby rychle vlhnou, proto je připravujeme k denní spotřebě nebo je uchováváme ve speciálních kontejnerech na mřížkách s klimaregulujícími náplněmi (takto můžou ozdoby vydržet až i týden).
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je