Pečené domácí wafle s jahodami, šlehačkou a nastrouhanou čokoládou

Doba přípravy2,5 hodiny
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Těsto na wafle:
500g
Mouka hladká
17g
Kypřící prášek do pečiva
0,5g
Sůl kamenná
125g
ARO Cukr krupice
170g
Máslo 82%
170g
Vejce
850g
Mléko 1,5%
50g
Tuzemák
150g
Olej na opékání
Doplňky:
750g
Jahody čerstvé
30g
ARO Cukr moučkový
0,2g
Vanilkový lusk čerstvý
300g
Smetana 33%
100g
Horeca Select Čokoláda 72%

Postup přípravy

Příprava těsta a pečení (cca 150 minut):
V kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny sypké ingredience, přidáme změklé máslo, vejce, mléko a vše vymícháme v hladké, hustě tekoucí těsto, které necháme asi 2 hodiny odstát. 
Pečení waflí (cca 45 minut):
 Spodní část nahřátého waflovače (cca na 180°C) pořeme malým množstvím oleje, naběračkou nalijeme dávku těsta, rovnoměrně ho rozprostřeme, přiklopíme vrchní desku waflovače a pečeme asi 4 minuty. Poté vrchní část odlopíme, je-ji wafle zbarvena dozlatova, přeložíme ji na gastronádobu a proces opakujeme.
Příprava jahod (cca 15 minut):
Osprchované jahody necháme okapat na děrované gastronádobě. Následně je rozložíme vedle sebe na papírovou utěrku. Před servírováním dle potřeby odkrojíme zelenou část a jahodu podélně rozkrájíme na čtvrtiny.
Příprava čokolády (cca 5 minut):
Naměklou čokoládu ručně nastrouháme na hrubém struhadle. Při servírování jí sypeme na wafli.
Příprava smetany (cca 5 minut):
Vychlazenou smetanu na 6°C vyšleháme ručním šlehačem nebo v univerzálním stroji metlou do pevné konzistence.
Příprava cukru (cca 2 minuty):
Do cukřenky nasypeme moučkový cukr, přidáme naříznutý vanilkový lusk a necháme v cukru rozvonět.
Servírování:
Na talíř přeložíme upečenou wafli. Na pravou stranu wafle naaranžujeme čtvrtiny čerstvých jahod, které pocukrujeme včetně wafle moučkovým cukrem s vanilkovým luskem. Pevnou šlehačku přeložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně jí naneseme na jahody. Wafli doplníme sypanou strouhanou čokoládou.
Komentář kuchaře:
Při šlehání šlehačky je vhodné si nachladit i nádobu, ve které budete šlehačku šlehat.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je