Sádlenky

Sádlenky
Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí5

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
150g
Mouka hladká, výběrová
150g
ARO Cukr moučkový
100g
Sádlo vepřové, škvařené
30g
Kakao
30g
Citron (na kůru)
30g
Mandle hranolky
0,2g
Vanilkový lusk čerstvý

Postup přípravy

Příprava těsta (cca 5 minut):
Na vál nebo pracovní desku nejdříve prosyjeme hladkou mouku, ve středu uděláme důlek, do kterého přendáme kousky vláčného škvařeného sádla, dále přidáme prosátý moučkový cukr a kakao. Nakonec na povrch nastrouháme kůru z omytého citronu. Připravené suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme váleček, zabalíme ho do potravinové folie a uložíme do chladničky. Těsto se musí odležet, proto jej zpracováváme nejdříve druhý den.
Tvarování a pečení sádlenek (cca 20 minut): 
Těsto si rozdělíme na více dílů, abychom ho zpracovávali postupně a nezahřívalo se nám tak na pracovní desce. Jednotlivý díl těsta vytvarujeme do válečku, který si rozdělíme na malé dílky o váze asi 20 g, a ty ztvarujeme do malých kuliček. Do každé kuličky zapíchneme hranolek mandle, položíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 165 °C (klasickým suchým teplem s vypnutým horkovzduchem), dokud nejsou na spodní straně upečené. Upečené sádlenky uchováváme v uzavřené krabičce naskládané do jedné vrstvy po dobu 2 týdnů.
Servírování:
Před servírováním vánoční cukroví posypeme moučkovým cukrem, do kterého jsme dali prázdné vanilkové lusky, které nám zbyly z přípravy jiného těsta.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je