Smetanovo-jogurtová zmrzlina slaná

Doba přípravy120 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
100g
Smetana 33%
125g
Žloutky pasterované 
125g
Cukr krupice
0,01g
Vanilka čerstvá
400g
Jogurt bílý 10%
10g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Vaření zmrzliny (cca 1,5 hodiny):
Část smetany si rozmícháme se žloutky. Zbývající smetanu nalijeme do hrnce se sendvičovým dnem, přidáme cukr, sůl, zrnka čerstvé vanilky a přivedeme k varu. Jakmile se smetana vaří, zmírníme příkon, nalijeme do ní rozmíchané žloutky a za stálého míchání zahříváme tento zmrzlinový základ. Jakmile dosáhne teploty 60°C, začne nám houstnout. Správné zhoustnutí vyzkoušíme tak, že do základu ponoříme lžíci, po vyjmutí nám zanechá na lžíci tenký film. V tomto okamžiku základ odstavíme z příkonu tepla, přecedíme přes jemný cedník a nádobu částečně ponoříme do studené vody, abychom urychlili chladnutí. Do chladného základu rozmícháme jogurt.
Mražení zmrzliny (cca 25 minut):
Chladný zmrzlinový základ nalijeme do zmrzlinového stroje, kde se tekutina vymíchává a zároveň chladne až do tuhé konzistence. Pevnou zmrzlinu přendáme do vhodné nádoby, uzavřeme a vložíme do mrazničky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je