Sorbet z čerstvého manga
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
750g
Mango čerstvé240g
Cukr krupice240g
Voda50g
Citron (na šťávu)Postup přípravy
Příprava sorbetu (cca 2 hodiny):
Čerstvé mango oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na hladké pyré. Do varné nádoby nalijeme vodu, přidáme cukr a svaříme ho na sirup. Pak ho necháme vychladnout, přidáme šťávu z citronu, pyré z manga, nalijeme ho do mrazícího stroje a vymrazíme ho do pevné konzistence. Hotový sorbet pomocí špachtle přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.
Komentář kuchaře:
Sorbety jsou velmi lahodné a osvěžující. Podávají se jako mezichod ve sklenici na šumivé víno a při servírování se jím také zalévají. Nakupujte manga která jsou měkká, neporušená. Dobrá je kvalita "ready to eat". Při přípravě sorbetu můžeme nahradit cukrový sirup medem nebo glukózou.