Tartaletka s vanilkovým krémem a jahodami

Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Těsto na tartaletku:
150g
Mouka hladká
100g
Máslo 82%
30g
Cukr moučkový
50g
Žloutek
30g
Citron na kůru
20g
Cukr vanilínový
Vanilkový krém:
100g
Aro Pudinkový prášek
500g
Aro Mléko 1,5%
0,2g
Vanilkový lusk
70g
Aro Cukr krupice
500g
Jahody čerstvé
70g
Bílky pasterované
150g
ARO Cukr krupice
0,1g
Vanilkový lusk
20g
Čokoládová dekorace
Jahodové coulis:
2000g
Jahody čerstvé
100g
ARO Cukr krupice
0,2g
Vanilkový lusk čerstvý

Postup přípravy

Příprava těsta (cca 30 minut):
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je do kotle nebo na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutek, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou kůru z citronu. Z této směsi vypracujeme ručně nebo v univerzálním stroji na rychlost 1 vláčné těsto. Jakmile je těsto propracované, vyjmeme ho a rozdělíme na díly. Každý díl zabalíme do potravinové folie a necháme v chladničce odležet.
Příprava jahodového coulis (cca 8 minut):
Omyté čerstvé jahody společně s cukrem  rozmixujeme, posléze propasírujeme přes jemný cedník. Vznikne nám jemné, jahodové pyré, které ochutíme zrnky čerstvé vanilky.
Příprava vanilkového krému (cca 5 minut):
V části mléka si rozmícháme vanilkový pudink. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, ihned poté do něj nalijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme na mírném příkonu asi 3 minuty. V pudinku se nám nesmí vytvořit hrudky. Je-li pudink dobře provařený, při degustaci necítíme syrový škrob. Takto uvařený základní krém vložíme upečené tartaletky a necháme zchladnout.
Příprava bílků (cca 5 minut):
Pomocí elektrického šlehače vyšleháme z bílků pevný sníh (až se nám tvoří špičky), do kterého postupně po lžících zašleháváme cukr. (cukr se rozpustí a směs je tuhá a lesklá) Nakonec vmícháme semínka čerstvé vanilky.
Dohotovení:
Do tartaletky s krémem naaranžujeme na čtvrtiny překrájené omyté jahody a rovnoměrně nastříkáme ušlehaný bílkový krém cukrářským sáčkem po obvodu tartaletky. Poté ho opálíme opalovačkou na creme brűlle.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je