Variace jahodových knedlíčků z tvarohového těsta

Doba přípravy60 min
NáročnostVelmi těžká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Těsto:
1000g
ARO Tvaroh měkký
200g
ARO toastový chléb
150g
Hrubá mouka
50g
Vejce
100g
Pasterované žloutky
5g
Sůl kamenná
Posyp 1:
50g
Tvaroh na strouhání
30g
Máslo 82%
10g
ARO moučkový cukr
Posyp 2:
1g
Skořice mletá
50g
ARO Cukr krupice
50g
Máslo 82%
Posyp 3:
50g
Čokoláda 70%
50g
Máslo 82%
Jahodové coulis:
700g
Jahody čerstvé
150g
Cukr třtinový, světlý
0,2g
Vanilkový lusk
Doplněk:
400g
Jahody čerstvé

Postup přípravy

Příprava těsta (cca 15 minut):
Nejdříve si okrájíme opečené okraje toastového chleba a následně v kutru rozmělníme. Do kotlíku naváříme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky, rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem "štít", rychlost č.1, rozmícháme do hladka.
Příprava knedlíků (cca 10 minut):
Z připraveného těsta si navážíme dílky o váze 40g, ze kterých vytvarujeme pravidelné kuličky, knedlíky. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, asi 7 minut. Poté je drátěným podběrákem vyndáme do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme.
Příprava jahodového coulis (cca 15 minut):
Čerstvé jahody osprchujeme a necháme okapat na papírové utěrce. Malým nožek odkrojíme zelené části jahod. V mixéru rozmixujeme jahody a poté je propasírujeme přes cedník, abychom z nich odstranili semínka. Jahodové pyré ochutíme cukrem a zrnky čerstvé vanilky.
Servírování knedlíků:
Na dno talíře nalijeme jahodové coulis tak, aby nám pokryl jeho střed. Zbývající část dna talíře mírně pocukrujeme moučkovým cukrem. Do coulis vložíme knedlíček, který obalíme v másle a skořicovém cukru, druhý v nastrouhaném tvarohu s cukrem a třetí v čokoládových hoblinách. Ty si snadno naškrábeme malým nožíkem z povrchu čokolády. Čokoláda musí mít teplotu 18°C. Nakonec do coulis vložíme překrájené čerstvé jahody.
Komentář kuchaře:
Tvarohové knedlíky si můžeme připravit předem, ale vaříme je těsně před sevírováním, jsou lahodně měkké.

Dle chuti a fantazie můžeme tímto způsobem ochutit knedlíky i na sucho opraženou strouhankou pokapanou máslem nebo jemným griliášem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Cake
Další recepty dezertů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je