Italský dresink

Italský dresink
Doba přípravy15 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
250g
extra panenský olivový olej
50g
bílý vinný ocet
2g
kamenná sůl
20g
třtinový cukr
50g
hladkolistá petržel
15g
čerstvé feferonky
30g
krájené černé olivy
30g
krájené zelené olivy

Postup přípravy

1. Listovou petržel omyjeme, otrháme lístky a nakrájíme na jemné nudličky.
2. Olivy necháme okapat na cedníku a nakrájíme je na kostičky 2 x 2 mm.
3. Feferonky podélně rozkrojíme, špičkou nože odstraníme semínka a nakrájíme na stejné kostičky jako olivy.
4. V misce rozmícháme vinný ocet spolu se solí a cukrem.
5. Poté postupně vmícháme metličkou olivový olej, až vznikne jemná emulze, do které nakonec vmícháme nakrájené kostičky.
6. Dresink ochutnáme.
Komentář kuchaře:
1. Při přípravě tohoto dresinku je důležité, aby suroviny byly nakrájeny na kostičky stejné velikosti.
2. Lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež a vegetariánské pokrmy či saláty.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na dresingy a marinády
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je