Pizza quattro formaggi

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Těsto:
10g
Sůl kamenná500g
Mouka - na pizzu - Farina 10g
Droždí čerstvé15g
Cukr krupice50g
Olej olivový extra panenský280g
Voda ledováDoplňky:
150g
Sýr mozzarella MCH (strouhaná)50g
MCH Gorgonzola (strouhaná)150g
Provolone sýr (strouhaný)50g
MCH Parmigiano (strohaný)50g
MCH rajčata jemne drcené (volitelné)50g
MCH bazalka čerstvá10g
MCH oregáno drhnutéPostup přípravy
Příprava těsta (cca 30 minut):
Na dno kotlíku nasypeme sůl, na ni mouku (italská farina), vejce, rozdrobíme droždím, olivový olej, špetku cukru a vlažnou vodu. Hladké těsto vypracujeme v kuchyňském robotu na rychlost č.1. pomocí háku. Těsto vyjmeme z kotlíku, propracujeme rukama a rozdělíme na stejné díly. Do druhého dne necháme přikryté těsto vyzrát v chladničce.
Tvarování těsta (cca 20 minut):
Na druhý den vykynuté těsto necháme v pokojové teplote dokynout cca 30 minút. V případe že testo v ledničke překynulo, vytvarujeme znova a necháme dokynout pri pokojové teplotě. Tésto nejprve rozválíme válečkem a poté vytahujeme do kulatého tvaru, cca 5 mm silného. Okraj je vyšší. Následně ho potřeme drcenými rajčaty (volitelné), posypeme sýry a pečeme na 250 °C 5 minut. Na pečenou pizzu rozložíme lístky čerstvé bazalky a posypeme oregánem.