Špenátová wafle, veggie trhané nemaso, ajvar, rukola, halloumi sýr
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
380g
METRO Chef Veggie trhané kousky mraž. 1×1,5 kgTěsto:
200g
máslo 82%400g
vejce400g
mléko 1,5%100g
škrob bramborový500g
mouka hladká7,5g
sůl kamenná35g
kypřící prášek do pečiva7,5g
koriandr mletý50g
METRO Chef česnek150g
špenát mražený sekaný15g
olej sprej na pečeníDoplňky:
500g
ajvar jemný100g
voda15g
sůl kamenná300g
sýr halloumi30g
salát rukola300g
zelí kysanéPostup přípravy
Příprava těsta (cca 5 min):
Špenát den předem přeložíme z mrazáku do lednice a necháme tak rozmrazit. Do kotlíku nalijeme mléko, vložíme vyklepnuté vejce, sůl, kypřící prášek, prosátou mouku smíchanou s čerstvým nastrouhaným česnekem a mletým koriandrem, škrob a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, překrájený rozmražený špenát, krátce zamícháme a těsto nalijeme do misky.
Pečení vaflí (cca 5 min):
Stroj necháme předehřát na 170 °C. Poté obě dvě části postříkáme olejem, nalijeme těsto tak, aby pokrylo celou plochu vaflovače, přiklopíme a pečeme (cca 5 minut – dle síly vaflí).
Příprava cibule (ideálně s předstihem 48 hodin):
Vodu, víno, cukr a červený ocet svaříme společně s kořením na 50 % objemu. Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli vložíme do nálevu a necháme marinovat nejméně 24 hodin. Poté cibuli přecedíme.
Příprava veggie hmoty (cca 10 min):
Pozvolna rozmrzlé, trhané veggie hmotu prohřejeme v pekáči v konvektomatu při teplotě 140 °C cca 10 minut. (Den předem přeložíme veggie z mrazáku do lednice, kde pozvolna rozmrzne).
Servírování:
Teplou vafli potřeme ajvarem, přeložíme teplé veggie, na něj servírujeme kysané zelí, trhaný sýr halloumi. Vše doplníme listy rukoly.