Veggie burger s avokádovou salsou a batátovými hranolky

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
700g
Brioška máslová1135g
METRO Chef Veggie Burger50g
Olej řepkový na opékání1000g
METRO Chef Dip guacamole200g
METRO Chef Kečup jemný50g
METRO Chef SrirachaDoplňky:
500g
METRO Chef Salát ledový200g
Rajčata250g
Okurka sterilovaná1000g
Hranolky batátové mražené 500g
Olej rostliný na smažení 20g
Sůl kamennáPostup přípravy
Příprava Veggie masa (cca 10 minut):
Pánev mírně potřeme olejem a necháme dobře nahřát. Rozmražené veggie burgery opékáme na mírném ohni z každé strany 3 minuty.
Příprava doplňků (cca 10 minut):
Omytá rajčata nakrájíme podélně na slabé plátky. Omytý ledový salát překrájíme na drobné nudličky. Sterilované okurky nacháme okapat a nakrájíme je na podélné plátky.
Příprava dresinků (cca 10 minut):
Odvážené množství kečupu smícháme dle chuti s omáčkou Sriracha (!!!Pozor Sriracha je hodně pikantní!!!) Jako druhou omáčku použijeme dip Guacamole.
Příprava hranolek (cca 10 minut):
Do nahřátého oleje cca 170°C vložíme mražené hranolky a dle velikosti smažíme cca 5 minut. Okapané hranolky mírně osolíme a ihned servírujeme. Hranolky můžeme také péci v troubě na 180°C po dobu asi 10 minut.
Příprava briošky (cca 3 minuty):
Briošku podélně rozřízneme na dvě poloviny a nasucho ji opečeme z nakrojené strany dozlatova. Díky tomu je brioška křupavá.
Servírování:
Spodní díl opečené briošky potřeme dresinkem Guacamole. Dále vrstvíme nudličky ledového salátu, plátky rajčete, opečený veggie burger a plátky sterilované okurky. Horní díl opečené briošky potřeme dresinkem Guacamole a připraveným pikantním kečupem a tím burger zaklopíme. Burger propíchneme špejlí. Jako doplněk servírujeme smažené batátové hranolky.
Komentář kuchaře:
Pokrm můžeme servírovat i do krabiček.