Farfalle s kuřecím masem, rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1000g
Kuřecí stehenní řízek chlazený50g
Olej olivový10g
sůl kamennáOmáčka:
250g
Cibule žlutá15g
Česnek čerstvý1g
Pepř černý, mletý1200g
Rajčata krájená100g
Olej olivový30g
Bazalka čerstváDoplněk :
40g
Grana Padano strouhanýTěstoviny:
1200g
FarfallePostup přípravy
Příprava masa a omáčky (cca 30 minut):
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, na části olivového oleje je zprudka opečeme do nazlátlé barvy, osolíme a odstavíme ze sporáku. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbylém olivovém oleji ji orestujeme do sklovata. Pak k ní přidáme drcená rajčata, ochutíme je solí, pepřem, strouhaným česnekem a necháme pozvolna vařit, abychom odstranili přebytečnou tekutinu. Tím nám omáčka zhoustne. Nakonec do omáčky vložíme natrhané listy čerstvé bazalky. Při servírování omáčku průběžně přihříváme a mícháme s opečeným masem a farfalle.
Vaření těstovin (cca 10 minut):
Těstoviny vložíme do dostatečného množství vroucí vody. Zpravidla dáváme 4x více vody, než máme těstovin. Těstoviny vaříme dle návodu asi 7 minut. Těstoviny musí být uvařené "na skus". Vždy se o tom přesvědčíme tak, že je ochutnáme. Po uvaření je přecedíme, neproplachujeme a necháme chvíli odstát, dokud z nich nepřestane stoupat pára. Můžeme je promíchat s malým množstvím olivového oleje.
Servírování:
Nejdříve si smícháme část omáčky, těstovin a masa. Tuto směs klademe na střed talíře a doplníme zbývající omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Komentář kuchaře:
Bylinky v tomto případě používáme výhradně čerstvé. Do pokrmu je přidáme až na konci vaření. Nikdy je nesekáme uplně najemno. Vůně by se totiž hned vytratila.