Kachní stehno na kmíně s bramborovými knedlíky, bílým a červeným zelím

Kachní stehno na kmíně
Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
4000g
Kachní čtvrtky (stehno) souse vide
Šťáva - součást balení
750g
Zelí červené, sterilované
100g
Cibule žlutá
100g
Sádlo vepřové, škvařené
50g
Cukr krupice
5g
Sůl kamenná
750g
Bílé zelí sterilované
100g
Cibule žlutá
100g
Sádlo vepřové, škvařené
50g
Cukr krupice
5g
Sůl kamenná
0,5g
Kmín celý
2000g
Bramborové knedlíčky
50g
Cibulka smažená
30g
Petržel listová

Postup přípravy

Příprava masa (cca 15 minut):
Kachní stehno sous vide vyjmeme z obalu. Tekutý obsah sáčku použíjeme jako šťávu při servírování. Kachní stehno rozpečeme v konvektomatu na 190°C dokřupava. 
Příprava zelí - bílé (cca 8 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle dosklovata. Poté přidáme zelí, kmín, trochu podlijeme vodou a cca 3 minuty podusíme. Zelí dochutíme solí a cukrem,
Příprava zelí - červené (cca 8 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle dosklovata. Poté přidáme zelí,trochu podlijeme vodou a cca 3 minuty podusíme. Zelí dochutíme solí a cukrem.
Příprava bramborových knedlíků (cca 10 minut):
Knedlíky vyjmeme z obalu, přeložíme na pomaštěnou děrovanou gastronádobu a napaříme na páře při 100 stupňích 8 min. Ihned servírujeme.
Servírování:
Na levou část teplého talíře přeložíme napařené knedlíky posypané smaženou cibulkou. Na levou stranu servírujeme bílé ačervené zelí, na které přeložíme rozpečenou kachnu. Pokrm podlijeme šťávou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na drůbeží maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je