Krůtí prso sous vide zapečené se slaninou a sýrem, vařené brambory Grenaile

Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1250g
Krůtí prso souse vide
300g
Anglická slanina
300g
Sýr Eidam strouhaný
Příloha:
2000g
Brambory Grenaile
2000g
Voda 
150g
Máslo 82%
10g
Sůl kamenná
Rajčata:
1000g
Rajčata drcená
100g
Olej řepkový
50g
Česnek čerstvý
100g
Šalotka 
30g
Bazalka čerstvá
3g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř černý celý

Postup přípravy

Příprava masa (cca 7 minut):
Krůtí prsa vyjmeme z obalu, nakrájíme na porce o hmotnosti 125 g plátky. Nakrájené plátky masa regenerujeme na pánvi tak, aby se důkladně prohřály. Poté na ohřáté plátky masa poklademe plátky šunky a zasypeme strouhaným sýrem. Takto připravené maso zapékáme pod grilem. Sýr se rozpustí a zezlátne.
Příprava brambor (cca 45 minut):
Oloupané překrájené brambory uvaříme v osolené vodě  doměkka, poté je scedíme a omastíme rozpuštěním máslem. Drcená rajčata vyklopíme z konzervy do kastrůlku a ohřejeme, dochutíme solí a pepřem. 
Příprava rajčat (cca 10 minut):
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek zpěníme na oleji dosklovata, přidáme drcená rajčata, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a krátce orestujeme.
Servírování:
Na levou stranu teplého talíře přeložíme vařené brambory, na pravou stranu ochucená rajčata, na která servírujeme zapečené krůtí maso se šunkou a sýrem. Pokrm doplníme snítkami čerstvé bazalky.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je