Krůtí prso sous vide zapečené se slaninou a sýrem, vařené brambory Grenaile
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1250g
Krůtí prso souse vide300g
Anglická slanina300g
Sýr Eidam strouhanýPříloha:
2000g
Brambory Grenaile2000g
Voda 150g
Máslo 82%10g
Sůl kamennáRajčata:
1000g
Rajčata drcená100g
Olej řepkový50g
Česnek čerstvý100g
Šalotka 30g
Bazalka čerstvá3g
Sůl kamenná0,5g
Pepř černý celýPostup přípravy
Příprava masa (cca 7 minut):
Krůtí prsa vyjmeme z obalu, nakrájíme na porce o hmotnosti 125 g plátky. Nakrájené plátky masa regenerujeme na pánvi tak, aby se důkladně prohřály. Poté na ohřáté plátky masa poklademe plátky šunky a zasypeme strouhaným sýrem. Takto připravené maso zapékáme pod grilem. Sýr se rozpustí a zezlátne.
Příprava brambor (cca 45 minut):
Oloupané překrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, poté je scedíme a omastíme rozpuštěním máslem. Drcená rajčata vyklopíme z konzervy do kastrůlku a ohřejeme, dochutíme solí a pepřem.
Příprava rajčat (cca 10 minut):
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek zpěníme na oleji dosklovata, přidáme drcená rajčata, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a krátce orestujeme.
Servírování:
Na levou stranu teplého talíře přeložíme vařené brambory, na pravou stranu ochucená rajčata, na která servírujeme zapečené krůtí maso se šunkou a sýrem. Pokrm doplníme snítkami čerstvé bazalky.