Lokše s trhaným masem a s cheddarem

Doba přípravy150 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1800g
Brambory, varný typ B
600g
MCH Mouka Manitoba typ "0"
100g
Sádlo vepřové, škvařené
20g
Sůl kamenná
100g
Vejce (v případě potřeby)
Maso:
800g
MCH Kuřecí prsní kousky pečené mražené
250g
MCH Rajčata pasírovaná
15g
Sůl kamenná
150g
Olej rostlinný
120g
MCH Cibule žlutá loupaná celá
10g
MCH Tymián čerstvý
Doplněk:
200g
MCH Red cheddar 50%

Postup přípravy

Přípava masa (cca 120 minut): 
1. Husí prsa osolíme, okmínujeme a vložíme do gastronádoby. Mírně je podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě na 165 °C.
2. Během pečení prsa podléváme vodou a přeléváme výpekem. Přebytečné sádlo odebíráme.
3. Jakmile jsou prsa měkká, odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme, dokud není kůže na prsou zlatavá a křupavá.
4. Pečená prsa vyjmeme do čisté gastronádoby, výpek slijeme do pánve, vyrestujeme ho na tuk, snížíme příkon tepla, zaprášíme moukou, orestujeme do tmavě zlaté barvy, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme metlou a prováříme asi 15 minut.
5. Poté šťávu přecedíme a případně dochutíme solí.
Příprava špenátu (cca 5 minut):
1. Listový špenát přebereme a otrháme z listů řapíky.
2. Vložíme ho do velké misky nebo gastronádoby, zalijeme ho velkým množstvím studené vody a necháme asi 20 minut namočit.
3. Poté špenát vyjmeme z vody a zalijeme ho čistou vodou. Toto opakujeme, dokud nejsou listy absolutně čisté.
4. Pak necháme špenát okapat v cedníku. V kastrolu rozpustíme máslo, ochutíme ho solí, nastrouhaným česnekem a orestujeme na něm dosklovata na drobno nakrájenou cibuli.
5. Následně vložíme listy špenátu a jen zlehka je na másle prohřejeme.
Příprava lokší (cca 50 minut):
1. Předem uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, rozdrobíme, přidáme vejce, sůl  a lehce zpracujeme v těsto.
2. Těsto rozdělíme na stejné díly cca o váze 100 g a vyválíme je pomocí válečku na pomoučněné pracovní desce na plát 2 mm vysoký.
3. Placky opékáme na malém množství sádla nebo nasucho dozlatova. Po upečení je potřeme sádlem.
4. Při servírování lokše naplníme špenátem a přeložíme.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je