Pečená kachní prsa s červeným zelím

Pečená kachní prsa s červeným zelím
Doba přípravy50 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1,5kg
kachní prsa s kůží
1,5kg
červené hlávkové zelí
200ml
červené suché víno
100ml
bílý vinný ocet
300g
pomeranče na šťávu
200g
slanina bez kůže
200g
bílá cibule
200g
máslo (82%)
150g
třtinový cukr
40ml
kompotované brusinky
15g
kamenná sůl
10g
mořská sůl
celé koření (hřebíček, badyán, skořice)

Postup přípravy

1. Červené zelí nakrájíme na nudličky (cca 5 mm silné) a spaříme je v osolené vodě na skus.
2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu roztavíme, přidáme nadrobno krájenou cibuli a lehce orestujeme dosklovata.
3. Do směsi přidáme cukr, vinný ocet, víno, šťávu z pomerančů a koření a vše svaříme.
4. Poté do směsi přidáme červené zelí. Promícháme ho se základem a necháme odležet cca 10 minut, aby nasáklo chuť základu. Nakonec zelí zjemníme máslem a případně ho dosolíme.
5. Kachní prsa nacizelujeme ostrým nožem (kůži s tukem lehce nakrojíme na proužky) a pozvolna je opečeme na suché pánvi kůží dolů (neobracíme je).
6. Po zhruba 8 minutách přidáme máslo a prsa osolíme. Máslem maso vytemperujeme a poté přeložíme do trouby předehřáté na 60°C odpočinout po dobu cca 8 minut.
7. Odpočinuté maso nakrajíme na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červeným zelím.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na drůbeží maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je