Grilovaná vysoká roštěná

s domácími hranolky a listovým salátem

Doba přípravy90 min
Náročnoststřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
2 000g
Hovězí roštěná. býk
200g
Olej olivový extra panenský
10g
Sůl mořská
0,5g
Pepř černý, celý
dochucení masa:
150g
Hořčice hrubozrnná, francouzská
100g
Hořčice dijonská, francouzská
30g
Petržel listová
Domácí hranolky:
2 000g
Brambory varný typ B
500g
Olej řepkový na smažení
1g
Sůl Fleur de Sel
Listový salát:
50g
Listy červené řepy
50g
Špenát listový baby
100g
Srdíčka římského salátu
50g
Salát dubový list
50g
Salát friseé bělený
50g
Olej olivový extra panenský
50g
Salát polníček

Postup přípravy

Příprava masa (cca 30 minut):
Maso vyjmeme z vákua, otřeme papírovou utěrkou, přeložíme na gastronádobu vyloženou kuchyňskou utěrkou a necháme tak zvaně vydýchat.
Příprava masa (cca 40 minut):
Nejdříve si grilovací desku zahřejeme na 240 °C. Maso jemně potřeme olivovým olejem. Jakmile je grilovací deska nahřátá, pomocí kuchyňské papírové utěrky ji potřeme olejem. Maso přeložíme na desku a opékáme ho ze všech stran.  Maso pečeme na stupeň propečenosti " medium rare ". Dotykem prstu nebo teploměrem si zkontrolujeme zda je maso správně pečené. Poté maso přeložíme na čistou gastronádobu a necháme ho asi 10 minut odležet při teplotě 60 °C, aby se dobře zatáhlo a při krájení z masa nevytékala šťáva. Mezi tím si připravíme bramborové hranolky. Při servírováním je mírně osolíme. Před servírováním maso potřeme směsí z hrubozrnné a dijonské hořčice doplněné na nudličky nakrájenou listovou petrželí.
Příprava bramborových hranolek (cca 25 minut):
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na pravidelné steakové hranolky o průměru 1 cm. Poté je propláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Vkládáme je do fritézy nebo do kastrůlku s olejem  zahřátým na 165 °C. Nejdříve si je předsmažíme doměkka a před servírováním je dosmažíme dozlatova. Smažené hranolky necháme okapat v košíku fritézy nebo na cedníku.
Příprava salátu (cca 5 minut):
Lístky salátků omyjeme ve studené vodě, vyjmeme a na cedníku nebo v odstředivce na saláty je necháme okapat. Při servírováním je pokapeme kvalitním olivovým olejem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je