Asijská hovězí líčka

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
hovězí kližka2kg
hovězí líčka1000ml
telecí vývar100ml
pravé sojové omáčky200ml
saké150ml
rýžový ocet100ml
med100g
zázvor4
stroužky česneku2
cibule2
řapíkatý celer2
mrkev1
pórekchilli paprička
2
stébla citronové trávy3
hvězdičky badyánu2
celé škořice1
lžíce celého pepře2
bobkové listy1
vanilkový luskarašídový olej
sůl
Postup přípravy
1. Oloupané stroužky česneku a zázvor nasekáme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky.2. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a nakrájíme ji na menší části. Vanilkový lusk podélně rozřízneme.3. Líčka zprudka opečeme na arašídovém oleji, osolíme a odložíme stranou.4. Ve stejném hrnci krátce orestujeme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji vývarem, sójovou omáčkou a saké.5. Přidáme všechny zbývající ingredience, nádobu přiklopíme a vaříme na mírném plameni přibližně 3 hodiny.6. Po uvaření vyjmeme maso a odložíme je na teplé místo. Omáčku zredukujeme do krémovité konzistence.7. Maso opatrně nakrájíme, přelijeme omáčkou a podáváme.