Asijská hovězí líčka

Asijská hovězí líčka
Doba přípravy3,5 hod
NáročnostStřední
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1kg
hovězí kližka
2kg
hovězí líčka
1000ml
telecí vývar
100ml
pravé sojové omáčky
200ml
saké
150ml
rýžový ocet
100ml
med
100g
zázvor
4
stroužky česneku
2
cibule
2
řapíkatý celer
2
mrkev
1
pórek
chilli paprička
2
stébla citronové trávy
3
hvězdičky badyánu
2
celé škořice
1
lžíce celého pepře
2
bobkové listy
1
vanilkový lusk
arašídový olej
sůl

Postup přípravy

1. Oloupané stroužky česneku a zázvor nasekáme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky.2. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a nakrájíme ji na menší části. Vanilkový lusk podélně rozřízneme.3. Líčka zprudka opečeme na arašídovém oleji, osolíme a odložíme stranou.4. Ve stejném hrnci krátce orestujeme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji vývarem, sójovou omáčkou a saké.5. Přidáme všechny zbývající ingredience, nádobu přiklopíme a vaříme na mírném plameni přibližně 3 hodiny.6. Po uvaření vyjmeme maso a odložíme je na teplé místo. Omáčku zredukujeme do krémovité konzistence.7. Maso opatrně nakrájíme, přelijeme omáčkou a podáváme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je