Bún bò nam bô

Bún bò nam bô
Doba přípravy1 hod
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
hovězí roštěné (nebo jiného minutkového masa)
1
balení (cca 200g) rýžových nudlí bún
3
stonky citronové trávy
1
polévková lžíce nasekaného zázvoru
2
polévková lžíce nasekaného česneku
1
menší ledový salát
2
mrkev
1
hrstka mungo klíčů
5
polévkových lžic pražených arašídů
svazek koriandru
svazek klasnatky brvité (zelená perila)
svazek perily křovité (červená perila)
2
polévkové lžíce rostlinného oleje
3
polévková lžíce rybí omáčky
omáčka nuoc cham

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na tenké plátky, promícháme ho s olejem, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem a najemno nasekanou oloupanou citronovou trávou a necháme marinovat.
2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.
3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.
5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.
6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.
7. Stáhneme ho z pánve.
8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.
Tip Kamu:
Největší kouzlo vietnamské kuchyně spočívá v lehkosti – patří k nejzdravějším na světě. Mraky čerstvých bylinek podporují trávení a startují metabolismus, a proto jsou všichni Vietnamci tak štíhlí. Měli bychom se od nich více inspirovat.
SHEFKAMU

shef kamu

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty ze zvěřiny
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je