Čevabčiči s ogrilovaným arabským chlebem a ajvarem a kyselou zeleninou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
Hovězí chuck rolll mletý0.5g
Pepř kayenský15g
Paprika mletá, sladká20g
Sůl mořská0.5g
Pepř černý, mletý40g
Česnek čerstvý120g
Minerální voda400g
METRO Chef cheddar red plátkyDoplňky:g
aro okurka nakládaná (6–9 cm, bez nálevu)150g
Cibule červená300g
Zakysaná smetana200g
Ajvar1000g
Pita chleba100g
Citron20g
Petržel listová200g
Beranní rohy sterilovanéPostup přípravy
Příprava masa (cca 30 minut):
V míse smícháme mletá masa se solí, kořením, minerální vodou a necháme v chladničce cca 4 hodiny odležet. Následně tvarujeme čevabi a napichujeme je na špejli. Je vhodné nejdříve špejle namočit do vody, při grilování se nepálí. Grilujeme na předehřátém grilu na 180°C cca 6 minut ze všech stran. Ihned servírujeme.
Servírování:
Grilované čevabi podáváme s ogrilovaným pita chlebem a doplňky jako je ajvar, zakysaná smetana, beranní rohy a cibule, citron a jiné.