Čevabčiči s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1200g
Čevabčiči polotovar100g
Olej rostlinný2700g
Brambory (varný typ B)20g
Sůl kamenná20g
Petržel listová300g
Hořčice plnotučná200g
Cibule žlutá2
stroužky česnekučerstvé kuchyňské bylinky k ochucení, např. petržel, tymián, majoránka, bazalka
Postup přípravy
Příprava čevabčiči (cca 6 minut):
Gril si předehřejeme na 180°C. Jednotlivé čevabčiči můžeme napichovat na špejli. Je vhodné nejdříve špejle namočit do vody, při grilování se nepálí. Jednotlivé šišky potřeme olejem a opékáme na grilu ze všech stran cca 6 minut.
Příprava dolňku (cca 5 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Příprava vařených brambor (cca 30 minut):
Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu a ihned je servírujeme.
Servírování:
Na levou stranu talíře servírujeme brambory posypané petrželí, na pravou přeložíme grilované čevabčiči s doplňky.
Komentář kuchaře:
Čevabčiči můžeme servírovat i do krabičky, nejlépe dvou nebo třídílné. (čevabčiči s cibulí, vařené brambory, hořčice) Lze také použít jednodílnou krabičku s tím, že hořčici servírujeme odděleně v dresinkové misce s víčkem. Tento pokrm se výborně hodí do fast foodů a k prodeji přes okénko do krabiček.