Čevabčiči s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí

Čevabčiči s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí
Doba přípravy40 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1200g
Čevabčiči polotovar
100g
Olej rostlinný
2700g
Brambory (varný typ B)
20g
Sůl kamenná
20g
Petržel listová
300g
Hořčice plnotučná
200g
Cibule žlutá
2
stroužky česneku
čerstvé kuchyňské bylinky k ochucení, např. petržel, tymián, majoránka, bazalka

Postup přípravy

Příprava čevabčiči (cca 6 minut): 
Gril si předehřejeme na 180°C. Jednotlivé čevabčiči můžeme napichovat na špejli. Je vhodné nejdříve špejle namočit do vody, při grilování se nepálí. Jednotlivé šišky potřeme olejem a opékáme na grilu ze všech stran cca 6 minut.
Příprava dolňku (cca 5 minut):
 Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Příprava vařených brambor (cca 30 minut):
Omyté oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Poté zcedíme z brambor vodu a ihned je servírujeme.  
Servírování:
Na levou stranu talíře servírujeme brambory posypané petrželí, na pravou přeložíme grilované čevabčiči s doplňky. 
Komentář kuchaře:
Čevabčiči můžeme servírovat i do krabičky, nejlépe dvou nebo třídílné. (čevabčiči s cibulí, vařené brambory, hořčice) Lze také použít jednodílnou krabičku s tím, že hořčici servírujeme odděleně v dresinkové misce s víčkem. Tento pokrm se výborně hodí do fast foodů a k prodeji přes okénko do krabiček.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je