Čevabčiči v pita chlebu se zeleninovým salátem a česnekovým dresinkem

Čevabčiči v pita chlebu
Doba přípravy40 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1200g
čevabčiči polotovar
800g
pita chleba
300g
sterilované, červené zelí
50g
čerstvá pažitka
4g
kamenná sůl
20g
rostlinný olej
200g
červená paprika
200g
zelená paprika
200g
salátová okurka
80g
červená cibule
120g
MCH Trhaný salát mix
200g
bílý jogurt 10%
200g
zakysaná smetana
50g
mléko 1,5%
80g
čerstvý česnek

Postup přípravy

Příprava dresinku (cca 15 min):
V nádobě metlou rozmícháme jogurt a zakysanou smetanu. Poté postupně vmícháme mléko, až nám vznikne hustý, hladký dresink. Do dresinku přidáme najemno nastrouhaný česnek, ochutíme solí a opět metlou krátce promícháme. Hotový dresink má hustě tekoucí konzistenci.
Příprava zeleniny (cca 15 min):
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky o velikosti cca 5 mm. Salát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat ( popřípadě použijeme odstředivku na saláty).
Příprava masa:
Maso grilujeme na nahřátém grilu při 180°C z obou stran cca 2 - 2,5 minuty.
Příprava zelí (cca 5 min):
Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky a ochutíme solí, nadrobno nakrájenou pažitkou a rostlinným olejem.
Servírování:
Pita chleba překrojíme na poloviny a plníme listovými saláty,zeleninou, mletým masem a dresinkem. Ochucené zelí podáváme v mističce.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je