Čevabčiči v pita chlebu se zeleninovým salátem a česnekovým dresinkem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1200g
čevabčiči polotovar800g
pita chleba300g
sterilované, červené zelí50g
čerstvá pažitka4g
kamenná sůl20g
rostlinný olej200g
červená paprika200g
zelená paprika200g
salátová okurka80g
červená cibule120g
MCH Trhaný salát mix200g
bílý jogurt 10%200g
zakysaná smetana50g
mléko 1,5%80g
čerstvý česnekPostup přípravy
Příprava dresinku (cca 15 min):
V nádobě metlou rozmícháme jogurt a zakysanou smetanu. Poté postupně vmícháme mléko, až nám vznikne hustý, hladký dresink. Do dresinku přidáme najemno nastrouhaný česnek, ochutíme solí a opět metlou krátce promícháme. Hotový dresink má hustě tekoucí konzistenci.
Příprava zeleniny (cca 15 min):
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky o velikosti cca 5 mm. Salát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat ( popřípadě použijeme odstředivku na saláty).
Příprava masa:
Maso grilujeme na nahřátém grilu při 180°C z obou stran cca 2 - 2,5 minuty.
Příprava zelí (cca 5 min):
Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky a ochutíme solí, nadrobno nakrájenou pažitkou a rostlinným olejem.
Servírování:
Pita chleba překrojíme na poloviny a plníme listovými saláty,zeleninou, mletým masem a dresinkem. Ochucené zelí podáváme v mističce.