Grilované sekané řízečky s pečenými brambory, zeleninou a omáčkou z pečených paprik

Doba přípravy150 minut
NáročnostStřední
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
450g
Hovězí sekané maso – Chuck Roll
400g
Vepřový bok bez kosti 50%
150g
Cibule žlutá 
150g
Voda na prátování
15g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř černý, mletý
25g
Česnek čerstvý
20g
MC Vejce podest. "M" 180 ks CZ  1.0x
25g
Petržel listová
0g
MC High Oleic olej 10 l  1.0x
Pečené brambory:
750g
Brambory varný typ A
30g
Olej olivový extra panenský
10g
Sůl kamenná
Zelenina:
hvězdičky badyánu
750g
Kukuřičný klas
500g
Paprika červená, čerstvá
500g
Paprika žlutá, čerstvá
500g
MC Rajčata červ. MM/M 6 kg
100g
Olej olivový extra panenský
5g
Sůl kamenná
500g
Zeleninový vývar, vlastní výroba
Omáčka:
400g
Paprika žlutá, čerstvá
30g
Olej olivový extra panenský
10g
Sůl kamenná
20g
Paprika červená, kayenská
Doplněk:
15g
Petržel listová

Postup přípravy

Příprava masa (cca 40 minut): 
Hovězí maso vložíme do kotlíku univerzálního stroje s nástavcem na míchání (štít) a za postupného přidávání vody vymícháme na rychlost č. 1 nebo 2 lepivý prát. Poté přidáme namletý vepřový bůček, najemno nakrájenou cibuli, překrájené listy petržele a vejce. Směs ochutíme solí, prolisovaným čerstvým česnekem a mletým pepřem. Vše ještě krátce promícháme. Správné ochucení zkontrolujeme opečením malého množství směsi na pánvi a degustováním. Směs přeložíme do gastronádoby a navažujeme 100g kousky, ze kterých tvarujeme kulaté řízečky. Těsně před výdejem je opékáme na předehřátém grilu nebo na pánvi z obou stran dozlatova. Maso musí zůstat uvnitř šťavnaté, proto je opékáme na stupeň propečenosti medium. Po grilování maso necháme odpočinout asi 4 minuty na teplém místě (cca 60 °C), poté je ihned servírujeme.
Příprava brambor (cca 30 minut):
Brambory pečlivě omyjeme kartáčkem ve studené vodě, podélně je překrájíme na výseče a přeložíme do gastronádoby. Brambory pokapeme olivovým olejem, promícháme a rozložíme vedle sebe na gastronádobu s pečicím papírem. Pečeme v konvektomatu na 165 °C cca 20 minut doměkka a dozlatova. Poté brambory vyjmeme, ochutíme solí a servírujeme.
Příprava zeleniny (cca 60 minut):
Omyté papriky rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a vyklepeme zbylá semínka. Nakrájíme je na velké trojúhelníky a také je jednotlivě opečeme nasucho do opečené barvy. Papriky však musíme ještě dopéci v troubě na 165 °C cca 8 minut, doměkka. Klasy kukuřice vaříme na skus v zeleninovém vývaru. Poté je vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na díly 5 cm dlouhé. Těsně před servírováním je ogrilujeme. Omytá rajčata překrojíme na poloviny, grilujeme je těsně před servírováním. Opečenou zeleninu ochutíme solí. Při podávání ji pokapeme kvalitním olivovým olejem. 
Příprava omáčky (cca 50 minut):
Omyté a osušené papriky potřeme olivovým olejem, přeložíme je na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme na 190 °C cca 15 minut dozlatova (na slupce se vytvoří puchýřky). Poté je vyjmeme a gastronádobu přikryjeme poklicí asi na 10 minut. Následně z paprik sloupneme slupku, odstraníme jádřinec, vložíme je do mixéru a vymixujeme jemné pyré, které ochutíme solí. Do kašovité konzistence upravíme omáčku vmícháním olivového oleje. Kayenskou papriku podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme ji na pravidelné kostičky o velikosti 2 mm, které přidáme do ochucené omáčky.
Servírování:
Na teplý talíř na levou stranu naaranžujeme grilovanou zeleninu, na pravou stranu přeložíme grilované sekané řízečky. Pokrm doplníme lístky petržele a omáčkou servírovanou v mističce.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je