Grilovaný steak z U.S. roštěné s pečeným brambůrkem, fíkem a zelenou čočkou

Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
2000g
Hovězí roštěnec U.S.
50g
Olej  olivový extra panenský
0,5g
MCH Pepř černý, celý
10g
Sůl mořská
Brambory:
500g
Brambory Grenaille
10g
Sůl mořská, uzená
100g
Olej rostlinný
Čočka:
500g
Zeleninový vývar, vlastní výroba
300g
Čočka zelená
15g
Sůl kamenná
40g
Ocet balsamikový, světlý
Cibulka:
600g
Cibulka lahůdková
5g
Sůl kamenná
50g
Olej olivový extra panenský
Fíky:
400g
Fíky čerstvé
50g
RIOBA Cukr třtinový
Doplněk:
100g
Salát Polníček
30g
Olej  olivový extra panenský

Postup přípravy

Příprava brambor (cca 40 minut):
Omyté brambory v celku pokapeme olivovým olejem, zabalíme odděleně do alobalu a pečeme v konvektomatu na 180 °C asi 30 minut doměkka. Poté je vyjmeme z alobalu, mírně zploštíme a opečeme na pánvi s olivovým olejem nebo na grilu dozlatova.
Příprava pečené cibulky (cca 5 minut):
Z omyté lahůdkové cibulky odřízneme zelenou část, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme v konvektomatu na 180 °C asi 5 minut. Poté ji vyjmeme z alobalu, mírně ochutíme solí a ihned servírujeme.
Příprava pečeného fíku (cca 5 minut):
Omyté a osušené fíky podélně rozkrojíme na poloviny, mírně posypeme třtinovým cukrem a postupně je opékáme na pánvi s pečicím papírem do zlatavé barvy.
Příprava masa (cca 15 minut):
Ukrojený steak roštěné mírně potřeme olejem a vložíme na dobře nahřátý gril na 250 °C. Po opečení z jedné strany  ho obrátíme na volné místo na grilu. Tím se maso neustále opéká a nesnižuje se jeho teplota, z masa nevytéká šťáva. Po opečení maso přeložíme do čisté nádoby  a necháme ho asi 5 minut odpočinout na teplém místě (teplota 60 °C). Maso se zatáhne a při krájení z něj nevytéká masová šťáva. V tomto okamžiku maso ochutíme čerstvě mletým pepřem z mlýnku a mořskou solí.
Příprava čočky (cca 15 minut):
Přebranou, propláchnutou čočku uvaříme v dostatečném množství zeleninového vývaru na skus. Z čočky odcedíme přebytečnou vodu, ochutíme ji solí, bílým balsamikovým octem, olivovým olejem a servírujeme.
Servírování:
Na teplý talíř k levé straně přeložíme pečený brambor, k pravé straně pak porci opečeného steaku. Doprostřed naaranžujeme pečené cibulky, fíky a ochucenou čočku. Pokrm můžeme doplnit mírným pokapáním olivového oleje.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je