Hovězí burger "pepř a sůl"

Doba přípravy60 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Hovězí burger pepř a sůl Kozomín
250g
Cheddar plátky MCH
250g
Anglická slanina MCH
Marinovaná červená cibule:
500g
Červená cibule
300g
Červený vinný ocet
200g
Voda
100g
Cukr krystal
50g
Pažitka
Doplňky:
10ks
Bulka na burger classic MCH
300g
Dresink jalapeno MCH

Postup přípravy

Příprava masa (cca 20 min.):
Na rozpálené pánvi nebo na grilu opečeme předem vytvarované a dochucené maso - burger "pepř a sůl" - cca 3 minuty z každé strany, záleží na tom, jaký stupeň propečenosti chceme. Na straně pánve nebo grilu opečeme z obou stran anglickou slaninu. Slaninu položíme na opečené maso, přidáme plátek cheddaru a zapečeme.
Marinovaná červená cibule (cca 40 min.):
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do gastro nádoby. Do rendlíku nalejeme ocet, vodu a přidáme cukr. Nálev necháme zavařit a teplý ho nalejeme na nakrájenou cibuli. Cibule změkne a bude lahodnější. Necháme marinovat cca 30 min. (nejlépe přes noc, nebo můžeme zapresovat ve vakuovačce), poté cibuli scedíme, přidáme nakrájenou pažitku a můžeme podávat.
Kompletace (cca 10 min.):
Hamburgerovou housku opečeme z obou stran. Obě části housky natřeme jalapeno dresinkem. Na spodní část housky vložíme maso a na maso marinovanou cibuli. Přiklopíme vrchní částí housky a propíchneme špejlí, aby burger držel.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je