Hovězí burger "pepř a sůl"

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Hovězí burger pepř a sůl Kozomín250g
Cheddar plátky MCH250g
Anglická slanina MCHMarinovaná červená cibule:
500g
Červená cibule300g
Červený vinný ocet200g
Voda100g
Cukr krystal50g
PažitkaDoplňky:
10ks
Bulka na burger classic MCH300g
Dresink jalapeno MCHPostup přípravy
Příprava masa (cca 20 min.):
Na rozpálené pánvi nebo na grilu opečeme předem vytvarované a dochucené maso - burger "pepř a sůl" - cca 3 minuty z každé strany, záleží na tom, jaký stupeň propečenosti chceme. Na straně pánve nebo grilu opečeme z obou stran anglickou slaninu. Slaninu položíme na opečené maso, přidáme plátek cheddaru a zapečeme.
Marinovaná červená cibule (cca 40 min.):
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do gastro nádoby. Do rendlíku nalejeme ocet, vodu a přidáme cukr. Nálev necháme zavařit a teplý ho nalejeme na nakrájenou cibuli. Cibule změkne a bude lahodnější. Necháme marinovat cca 30 min. (nejlépe přes noc, nebo můžeme zapresovat ve vakuovačce), poté cibuli scedíme, přidáme nakrájenou pažitku a můžeme podávat.
Kompletace (cca 10 min.):
Hamburgerovou housku opečeme z obou stran. Obě části housky natřeme jalapeno dresinkem. Na spodní část housky vložíme maso a na maso marinovanou cibuli. Přiklopíme vrchní částí housky a propíchneme špejlí, aby burger držel.